DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 201 din 14.02.2020, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul JECU VASILE, coordonator al Compartimentului de Verificare a Achizițiilor Publice Bacău la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Condamnă pe inculpatul JECU GABRIEL-VALENTIN, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Jecu Vasile și Jecu Gabriel-Valentin vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile, primul în cadrul Primăriei mun. Bacău, jud. Bacău sau în cadrul Adăpostului de zi și de noapte pentru copiii străzii Morcoveață, Bacău, iar ultimul în cadrul Primăriei mun. Bacău, jud. Bacău sau în cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău - Centrul de Primire în Regim de Urgență Bacău.
Obligă inculpații Jecu Vasile și Jecu Gabriel-Valentin la plata sumei de 1.300 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău la data de 24 iunie 2016, vezi comunicatul nr. 898/VIII/3 din data de 26 iunie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 28 iunie 2016