DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1203 din 20.12.2019, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea inculpatului NAUM DUMITRU la o pedeapsă de doi ani și șase luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani și șase luni și interzicerea, pe o perioadă de doi ani și șase luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
În cazul inculpatului Naum Dumitru, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile, în cadrul Primăriei comunei Baia sau în cadrul Primăriei Tulcea.
Obligă inculpatul Naum Dumitru la plata către partea civilă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a sumei de 255.299,40 lei precum și a accesoriilor prevăzute de legea în vigoare, calculate la data efectuării fiecărei plăți, până la plata integrală a debitului principal.
Declară false mențiunile din tabelele centralizatoare ale documentelor doveditoare ale utilizării legale a terenului de către Naum Dumitru ți le desființează parțial.
Obligă inculpatul la plata sumei de 3.700 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 17 mai 2018, vezi comunicatul nr. 484/VIII/3 din data de 08 iunie 2018.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 iunie 2018