DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 20 din 22.01.2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpatului POPA VASILE CONSTANTIN, la data faptelor prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de procuror, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, abuz în serviciu, sustragere sau distrugere de înscrisuri și favorizare a făptuitorului.
Dispune achitarea inculpaților Mihalache Gabriel-Constantin și David Florian-Alin pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală ori nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.
Obligă pe inculpatul Popa Vasile-Constantin la plata sumei de 20.200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție la data de 17 decembrie 2014, vezi comunicatul nr. 1842/VIII/3 din data de 22 decembrie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 22 decembrie 2014