DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 825 din 28.11.2019, Curtea de Apel Alba a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul MOLDOVAN OVIDIU-IOAN, la data faptei asociat și administrator al S.C. „BENZ OIL” S.R.L. Mediaș, jud. Sibiu, la o pedeapsă de 9 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a fi administrator la societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.
Condamnă pe inculpata S.C. „BENZ OIL” S.R.L. Mediaș, jud. Sibiu la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale de 800.000 lei și pedeapsa complementară constând în dizolvarea persoanei juridice, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.
Obligă inculpații Moldovan Ovidiu Ioan în solidar cu SC Benz Oil SRL Mediaș, la plata către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală, a sumei de 22.940.346 lei reprezentând despăgubiri civile.
Dispune ca o copie a dispozitivului hotărârii definitive de condamnare să fie comunicată instanței civile competente, respectiv Tribunalul Sibiu.
Dispune ca o copie de pe dispozitivul acestei hotărâri să fie comunicată, la data rămânerii definitive, Oficiului Național al Registrului Comerțului.
Obligă pe inculpatul Moldovan Ovidiu Ioan în solidar cu S.C. „Benz Oil” S.R.L. Mediaș și pe inculpata S.C. „Benz Oil” S.R.L. Mediaș, la plata sumei de câte 3.500 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Obligă inculpatul Moldovan Ovidiu-Ioan la plata sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 05 septembrie 2016, vezi comunicatul nr. 1166/VIII/3 din data de 07 septembrie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 septembrie 2016