DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1005 din 27.09.2019, Curtea de Apel Cluj a hotărât condamnarea inculpaților MUNTEAN RAUL DAN și GUGURA VLAD IONUȚ, la câte o pedeapsă de 4 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 8 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a fi administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată.
În cazul inculpaților Muntean Raul Dan și Gugura Vlad Ionuț, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Obligă pe inculpații Muntean Raul Dan și Gugura Vlad Ionuț, în solidar, la plata către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) reprezentată de D.G.R.F.P. Cluj-Napoca – A.J.F.P. Cluj, a sumei de 5.675.776,56 lei reprezentând TVA, la care se adaugă majorări și dobânzi de întârziere începând cu data scadenței și până la achitarea integrală a debitului.
La rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, o copie a dispozitivului acesteia se va comunica Oficiului Național al Registrului Comerțului.
Obligă pe inculpații Muntean Raul Dan și Gugura Vlad Ionuț la plata sumei de 3.000 lei, respectiv 2.300 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj la data de 12 decembrie 2017, vezi comunicatul nr. 14/VIII/3 din data de 05 ianuarie 2018.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICEText neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 ianuarie 2018