Direcția Națională Anticorupție

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

SINTEZĂ CONDAMNĂRI IULIE-SEPTEMBRIE

În perioada iulie-septembrie 2019, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 59 inculpați prin 23 hotărâri judecătorești definitive, iar între cei condamnați definitiv figurează persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcții:
un președinte consiliu județean, un primar și un viceprimar de municipiu, un primar de comună, un președinte și director Cameră de Comerț și Industrie a Municipiului București, 5 directori generali direcții instituții de stat, un inspector general școlar județean.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 65 inculpați variază între 10 ani închisoare și 1 an și 2 luni cu amânarea pedepsei.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.