DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 564 din 04.07.2019, Curtea de Apel Brașov a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata ALEXANDRU MONICA NICOLETA, la o pedeapsă de un an, 9 luni și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și evaziune fiscală în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul ALEXANDRU ADRIAN IOAN, la o pedeapsă de un an, 9 luni și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și evaziune fiscală în formă continuată.
Condamnă pe inculpata BUTNĂRUC ADINA, la pedeapsa constând în plata unei amenzi penale de 5.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.
În cazul inculpaților Alexandru Monica Nicoleta și Alexandru Adrian Ioan, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Alexandru Monica Nicoleta și Alexandru Adrian Ioan vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Făgăraș sau în cadrul Primăriei comunei Mândra județul Brașov, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu pot presta această muncă.
Dispune comunicarea către Oficiul Național al Registrului Comerțului a unei copii a dispozitivului hotărârii judecătorești definitive.
Obligă inculpații Alexandru Monica Nicoleta și Alexandru Adrian Ioan, în solidar, să plătească părții civile, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, suma de 513.103,87 lei la care se adaugă dobânzi și penalități calculate de la data decontării efective a fiecăreia dintre cele trei tranșe de plată și până la data achitării efective a prejudiciului, cu titlu de prejudiciu.
Obligă inculpații Alexandru Monica Nicoleta și Alexandru Adrian Ioan, în solidar, să plătească părții civile Ministerul Finanțelor Publice - Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Brașov, suma de 95.110 lei, la care se vor adăuga accesoriile eferente de la data săvârșirii faptei până la data plății, cu titlu de prejudiciu.
Obligă inculpații Alexandru Monica Nicoleta și Alexandru Adrian Ioan să plătească suma de câte 2.200 lei fiecare cu titlul de cheltuieli judiciare către stat, iar pe inculpata Butnăruc Adina să plătească suma de 910 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov la data de 17 octombrie 2017, vezi comunicatul nr. 1044/VIII/3 din data de 08 noiembrie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 noiembrie 2017