DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 949/A din 02.07.2019, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului AS BAHATTIN, cetățean turc, administrator al unei societăți comerciale la data faptelor, la o pedeapsă de 9 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală.
Obligă inculpatul As Bahattin la plata către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală - D.G.R.F.P. București - A.J.F.P. Ilfov, a sumei de 5.080.763 lei la care se vor adăuga dobânzi și penalități până la data achitării integrale a debitului, cu titlu de daune materiale către partea civilă.
La rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, un exemplar al acesteia se va comunica Oficiului Național al Registrului Comerțului în vederea efectuării cuvenitelor mențiuni în registrul comerțului.
La rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, un exemplar al acesteia se va comunica Direcției Generale a Finanțelor Publice Ilfov în vederea înscrierii în cazierul fiscal.
Obligă inculpatul la plata sumei de 20.400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției la data de 12 mai 2017, vezi comunicatul nr. 574/VIII/3 din data de 09 iunie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 iunie 2017