DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 101/2019 din 27 martie 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul NĂSUI GABRIEL ADRIAN, la data faptei judecător în cadrul Judecătoriei Cluj - Napoca, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorități publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a exercita o profesie de natura celei de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Încetează procesul penal față de inculpatul Baboș Cristian Ioan pentru infracțiunea de dare de mită, întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.
Dispune confiscarea de la inculpatul Năsui Gabriel Adrian a sumei de 3.740 euro.
Obligă fiecare inculpat să achite statului cu titlu de cheltuieli judiciare, câte 3.000 lei, 1500 lei fiind aferenți fazei de urmărire penală, iar restul soluționării cauzei la prim grad jurisdicțional.
Obligă apelantul intimat inculpat Năsui Gabriel Adrian la plata sumei de câte 600 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 15 iulie 2016, vezi comunicat 1028/VIII/3 din 18 iulie 2016.




BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 18 iulie 2016