DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 502 din 24.04.2019, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul BACIU SIMION, la data faptelor comisar șef de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Bistrița Năsăud, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
2. Condamnă pe inculpatul LUP PETRU CLAUDIU, la data faptelor agent șef principal de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Bistrița Năsăud, la o pedeapsă de un an și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită în formă continuată.
3. Condamnă pe inculpatul VARTOLOMEI ILIE, la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită în formă continuată și trafic de influență în formă continuată.
4. Condamnă pe inculpatul RUS GHEORGHE, la o pedeapsă de un an și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 4 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
5. Condamnă pe inculpatul SCURTU VASILE, la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Baciu Simion și Lup Petru Claudiu vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 65 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei municipiului Bistrița sau în cadrul Primăriei comunei Livezile.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Vartolomei Ilie va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei comunei Parva, jud. Bistrița-Năsăud sau a Primăriei comunei Rebra, jud. Bistrița-Năsăud.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Rus Gheorghe și Scurtu Vasile vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei comunei Parva, jud. Bistrița-Năsăud sau a Primăriei comunei Rebra, jud. Bistrița-Năsăud.
Confiscă de la inculpatul Baciu Simion suma de 1.091,90 lei.
Confiscă de la inculpatul Vartolomei Ilie suma de 900 lei.
Obligă pe fiecare dintre cei cinci inculpați la plata sumei de 1.800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
DEFINITIVĂ
Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj la data de 19 septembrie 2016, vezi comunicatul nr. 1204/VIII/3 din data de 19 septembrie 2016.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 19 septembrie 2016