increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 455/A din 03.04.2019, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul ȚUCMEANU ALIN IULIAN, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.
2. Condamnă pe inculpatul VODISLAV CRISTINEL – SPIRIDON, reprezentant de fapt al S.C. Romepro Industries S.R.L, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
3. Condamnă pe inculpata S.C. ROMEPRO INDUSTRIES S.R.L. la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 30.000 lei și pedeapsa complementară constând în interzicerea de a participa la procedurile de achiziții publice, pe o durată de 2 ani, după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Țucmeanu Alin Iulian și Vodislav Cristinel – Spiridon vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 zile, primul în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 2 sau al Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare, iar ultimul în cadrul Liceului Energetic nr. 1 Târgu Jiu sau al Școlii Gimnaziale ”Constantin Brâncuși”.
Obligă inculpații Țucmeanu Alin Iulian, Vodislav Cristinel – Spiridon și S.C. Romepro Industries S.R.L. la plata sumei de câte 8.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului.
Obligă pe apelanta-inculpată S.C. Romepro Industries S.R.L. la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 15 martie 2016, vezi comunicatul nr. 304/VIII/3 din data de 16 martie 2016.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 16 martie 2016