DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 268 din 25.03.2019, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpata OLTEANU MAGDALENA, referent în cadrul primăriei comunei Fântânele, jud. Constanța, la data faptelor, la o pedeapsă de un an și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual în formă continuată.
2. Condamnă pe inculpatul ORLEANU DUMITRU, secretar al unității administrativ-teritoriale Fântânele, jud. Constanța, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual în formă continuată și conflict de interese.
În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Olteanu Magdalena și Orleanu Dumitru vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile, în cadrul Primăriei/Consiliul Local Fântânele, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu pot presta această muncă.
Față de inculpata Olteanu Magdalena instanța a constatat achitat integral prejudiciul în valoare de 134.858,29 lei.
Față de inculpatul Orleanu Dumitru instanța a constatat achitat integral prejudiciul în valoare de 94.374,31 lei.
Obligă pe inculpata Olteanu Magdalena să plătească către partea civilă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, suma de 5.549,36 lei, iar pe inculpatul Orleanu Dumitru să plătească către aceeași partea civilă suma de 4.518,64 lei, aceste sume reprezentând accesorii calculate conform OUG nr.66/2011 de la data efectuării fiecărei plăți și până la data recuperării integrale a prejudiciului.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.
Obligă inculpații Olteanu Magdalena și Orleanu Dumitru la plata sumei de câte 3.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 03 august 2017, vezi comunicatul nr. 872/VIII/3 din data de 05 septembrie 2017.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 septembrie 2017