DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 293 din 26.03.2019, Curtea de Apel Pitești a hotărât condamnarea inculpatului FALCĂ FLORIN, la data faptei administrator al unor societăți comerciale, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Obligă pe inculpatul Falcă Florin, la plata către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală, a sumei de 5.215.354 lei, la care se adaugă sumele reprezentând obligații fiscale accesorii datorate, în condițiile Codului de procedură fiscală, până la data plății efective.
Dispune anularea înscrisurilor falsificate.
O copie de pe prezenta sentință se va comunica și Oficiului Registrului Comerțului.
Obligă inculpatul la plata sumei de 34.450 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 15 decembrie 2017, vezi comunicatul nr. 14/VIII/3 din data de 05 ianuarie 2018.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 ianuarie 2018