DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 245/A din 25.02.2019, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
1.Condamnă pe inculpatul STAN ADRIAN la o pedeapsă de 2 ani, 9 luni și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
2.Condamnă pe inculpatul STREINU SORIN la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.
În cazul inculpatului Stan Adrian, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Stan Adrian și Streinu Sorin vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 zile lucrătoare, primul în cadrul Direcției de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanța sau în cadrul Spitalului Orășenesc Cernavodă, iar al doilea în cadrul Serviciului Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei orașului Năvodari sau în cadrul Direcției de Asistență Socială – Cămin Persoane Vârstnice din Cernavodă.
Constată că inculpatul Stan Adrian a achitat suma de 1.500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare aferente fazei de urmărire penală.
Obligă pe inculpatul Stan Adrian la plata sumei de 1.000 lei, iar pe inculpatul Streinu Sorin la plata sumei de 3.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe apelantul inculpat Stan Adrian la plata către stat a sumei de 200 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari la data de 21 aprilie 2017, vezi comunicatul nr. 454/VIII/3 din data de 08 mai 2017.



BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 mai 2017