DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 31/2019 din 07 februarie 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul HOROBEȚ NECULAI, la data faptelor avocat în cadrul Baroului Vaslui, la o pedeapsă 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii (avocat), pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, ambele în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Horobeț Neculai va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul S.C. G. S.R.L. Vaslui sau la Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului Vaslui, pentru o perioadă de 120 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Condamnă pe inculpatul BÎCU FLORIN-IOAN la o pedeapsă 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență, ambele în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Bîcu Florin-Ioan va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul S.C. G. S.R.L. Vaslui sau la Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului Vaslui, pentru o perioadă de 100 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
În cazul acestor inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepselor, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Confiscă de la cei doi inculpați sumele de 925 de euro (plătibilă în lei la cursul B.N.R. din ziua plății) și 2.240 de lei.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Horobeț Neculai și Bîcu Florin-Ioan să plătească statului suma de 1.600 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 30 mai 2018, vezi comunicat 484/VIII/3 din 8 iunie 2018.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 iunie 2018