DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2 din 08.01.2019, Curtea de Apel Craiova a stabilit față de inculpatul POSTOLACHE CLAUDIU, administrator al unor societăți comerciale, la data faptei, la o pedeapsă de un an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 40 zile, în cadrul Liceului Tehnologic Piatra Olt sau în cadrul Primăriei Piatra Olt.
Constată că inculpatul a achitat integral prejudicial principal, în cuantum de 362.453,33 lei, către partea civilă Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Constată că inculpatul datorează prejudiciul accesoriu, în condițiile art. 42 din OUG 66/2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/sau a fondurilor publice naționale aferente acestora, calculat în suma de 50.057,70 lei de către partea civilă, însă inculpatul a achitat cu titlu de prejudiciu accesoriu, suma de 144.328,91 lei.
Obligă inculpatul Postolache Claudiu în solidar cu partea responsabilă civilmente D.S. S.A. la plata sumei de 6.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 16 octombrie 2017, vezi comunicatul nr. 1044/VIII/3 din data de 08 noiembrie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 noiembrie 2017