DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 102/2019 din 28.01.2019, Curtea de Apel Galați a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul SIMION ADRIAN, la data faptelor inspector școlar la disciplina limba română din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Brăila, la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită.
Constată că, din cauza stării de sănătate, inculpatul Simion Adrian nu poate presta o muncă neremunerată în folosul comunității.
Renunță la aplicarea pedepsei față de inculpata Baciu Andrada Bianca și aplică acesteia un avertisment.
Dispune achitarea inculpaților: Dumitru Dragoș – Mircea, Mocanu Ștefania Mădălina, Aldea Carmen Lăcrămioara, Picuș Veronica, Mândreanu Constantin Ciprian și Plopeanu Petrica.

Desființează, în parte, sentința penală nr. 167 din 18.05.2018 pronunțată de Tribunalul Brăila în dosarul nr. 469/113/2015, doar în ceea ce-l privește pe inculpatul Purcărea Petre și dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeași instanță doar cu privire la acest inculpat.
Dispune confiscarea specială de la inculpat în folosul statului a următoarelor sume de bani: 800 lei primită de inculpat cu titlul de mită de la numiții R. M. și R. G. și 100 lei reprezentând contravaloarea produselor alimentare primite de la numita S.E.
Obligă pe inculpatul Simion Adrian la plata sumei de 1.460 lei cheltuieli judiciare către stat. Obligă pe inculpata Baciu Andrada Bianca la plata sumei de 830 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție 20 februarie 2015, vezi comunicat 372/VIII/3 din 27 februarie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 27 februarie 2015