DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 344/2018 din 18.12.2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata TÂRJOIANU AURELIA, la data faptelor avocat în cadrul Baroului Arad, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi aleasă în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit inculpata pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Condamnă pe inculpatul LUCA MIRCEA TRAIAN, la data faptelor primar al comunei Ghioroc, județul Arad, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul Luca Mircea Traian va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile în cadrul Consiliului Local Șofronea sau în cadrul Consiliului Local Ususău.

Dispune confiscarea de la inculpatul Luca Mircea Traian a echivalentului în lei al suprafeței de 2.500 m.p. cuprinsă în suprafața de 5.300 mp teren, identic cu parte din parcela nr. (...) din Tarla (...).
Obligă apelanta inculpată Târjoianu Aurelia la plata sumei de 1.000 lei cheltuieli judiciare către stat, efectuate în apel.
Obligă intimatul inculpat Luca Mircea Traian la plata sumei de 2.000 de lei cheltuieli judiciare statului în faza de urmărire penală și la instanța de fond și apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 28 aprilie 2017, vezi comunicat 454/VIII/2017 din 8 mai 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 mai 2017