DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 241 din 02.10.2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Stabilește față de inculpata SÎRBOIU CARMEN, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova, la data săvârșirii faptei, o pedeapsă de 2 ani închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la infracțiunea de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.
Stabilește față de inculpatul FIȘTER LIVIU-IONUȚ, subofițer de poliție, șef al Formațiunii Rutiere din cadrul Poliției mun. Orșova, la data săvârșirii faptei, o pedeapsă de un an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității.
Dispune achitarea inculpaților Ianoși Ion, Popescu Constantin și Duducea Viorel-Sorinel, pentru săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina lor, întrucât nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 13 decembrie 2014, vezi comunicatul nr. 1818/VIII/3 din data de 16 decembrie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 16 decembrie 2014