DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 295 din 12.11.2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul UDRICĂ IONEL-DOREL, la o pedeapsă de 4 ani și 2 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a conduce autovehicule, pentru săvârșirea a două infracțiuni de instigare la mărturie mincinoasă.
2. Condamnă pe inculpatul ALBU DUMITRU, la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă în formă continuată.
3. Condamnă pe inculpatul IANCU FLORIN MARIUS, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.
Dispune achitarea inculpatului MANACHE FLORIAN, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, la data faptelor, pentru infracțiunile reținute în sarcina lui, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală.
În cazul inculpaților Albu Dumitru și Iancu Florin Marius, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Albu Dumitru și Iancu Florin Marius vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile, ambii în cadrul Primăriei Roșiori de Vede sau în cadrul Primăriei Măldăieni.
Obligă pe inculpați la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, astfel:
- pe inculpatul Manache Florian la plata sumei de 4.700 lei;
- pe inculpatul Udrică Ionel Dorel la plata sumei de 5.600 lei;
- pe inculpatul Albu Dumitru la plata sumei de 1.900 lei;
- pe inculpatul Iancu Florin Marius la plata sumei de 1.900 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 29 iunie 2015, vezi comunicatul nr. 1190/VIII/3 din data de 01 iulie 2015.




BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 iulie 2015