Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 217 din 17.09.2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpatului MANOLE DORU, șef al reprezentanței Tulcea a Registrului Auto Român, având și calitatea de avocat în cadrul Baroului Tulcea la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a o ocupa o funcție publică în Registrul Auto Român, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită.
Dispune achitarea inculpaților ȘTEFAN ROMEO VALENTIN, MERCUR NICOLAIE și AURICĂ CĂTĂLIN, pentru săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu există.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Manole Doru, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 zile, în cadrul Spitalul Județean de Urgență Tulcea sau în cadrul Direcției de Întreținere și Administrare Patrimoniu Tulcea.
Dispune confiscarea sumei de 150 de lei de la inculpatul Manole Doru, consemnată la bancă pe numele acestuia.
Obligă pe inculpatul Manole Doru la plata sumei de 8.290 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 14 decembrie 2015, vezi comunicat nr. 1972/VIII/3 din data de 15 decembrie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 15 decembrie 2015