DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 636 din 12.06.2018, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:
1.Condamnă pe inculpata MĂNĂILESCU EUGENIA-DOINA, administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 7 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a fi administrator sau asociat a unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată (2 infracțiuni), transmiterea fictivă a părților sociale ori a acțiunilor deținute într-o societate comercială, în scopul săvârșirii unei infracțiuni sau al sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia și spălare a banilor în formă continuată.
2.Condamnă pe inculpata DUMITRAȘ MIHAELA, administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a fi administrator sau asociat a unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată (2 infracțiuni), transmiterea fictivă a părților sociale ori a acțiunilor deținute într-o societate comercială, în scopul săvârșirii unei infracțiuni sau al sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia și spălare a banilor în formă continuată.
În cazul inculpatei Mănăilescu Eugenia-Doina, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Obligă inculpatele Mănăilescu Eugenia-Doina și Dumitraș Mihaela, în solidar și cu partea responsabilă civilmente SC T. SRL Constanta, la plata către partea civilă. A.N.A.F. - prin mandatar Direcția Generală a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, a sumei de 5.587.040 lei, la care se adaugă accesoriile aferente, reprezentând dobânzi și penalități de întârziere, ce urmează să fie calculate de organele fiscale.
Obligă pe inculpatele Mănăilescu Eugenia Doina și Dumitraș Mihaela, în solidar și cu partea responsabilă civilmente SC T. SRL Constanta, la plata a câte 2.500 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Obligă pe inculpata Mănăilescu Eugenia Doina la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpatele au fost trimise în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 09 noiembrie 2015, vezi comunicat nr. 1924/VIII/3 din data de 08 decembrie 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 decembrie 2015