DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 818/A din 31.05.2018, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul AGACHI PETRU, administrator al S.C. Grand Construct Utilaje S.R.L., la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de administrator/asociat al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și instigare la fals intelectual, ambele în formă continuată.
Condamnă pe inculpata S.C. GRAND CONSTRUCT UTILAJE S.R.L. și o condamnă pe aceasta la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 136.000 lei și interzicerea pentru o perioadă de 3 ani a dreptului de a participa la procedurile de achiziții publice, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și instigare la fals intelectual, ambele în formă continuată.
Dispune achitarea inculpaților Prodan Valentin Radu, Popescu Liviu Ionuț și Ene Marius pentru săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina lor, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.
Obligă, în solidar, pe inculpații Agachi Petru și S.C. Grand Construct Utilaje S.R.L. la plata către partea civilă, Ministerul Educației Naționale, a sumei de 135.906,10 lei, cu titlu de daune materiale.
Obligă pe inculpatul Prodan Valentin Radu la plata sumei de 700 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Agachi Petru și S.C. Grand Construct Utilaje S.R.L.la plata câte unei sume de 5.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia la data de 30 iulie 2015, vezi comunicat nr. 1338/VIII/3 din data de 31 iulie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 31 iulie 2015