DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 92 din 30.05.2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpatului VLĂDOIANU MARIUS RADU, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de procuror, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Dispune achitarea inculpatului TUDOSAN IONEL, procuror în cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, la data săvârșirii faptei, pentru săvârșirea infracțiunii reținute în sarcina lui, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.
Dispune restituirea către Z.I. a sumei de 1.000 euro din suma de 7.000 de euro consemnată de inculpatul Vlădoianu Marius Radu pe seama și la dispoziția instanței. Dispune restituirea restului de 6.000 de euro din aceeași sumă către inculpatul Vlădoianu Marius Radu.
Obligă inculpatul Vlădoianu Marius Radu la plata sumei de 6.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, pentru urmărirea penală și judecata în primă instanță
Obligă pe fiecare dintre inculpații Vlădoianu Marius Radu și Tudosan Ionel la plata câte unei sume de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 29 iunie 2015, vezi comunicat nr. 1178/VIII/3 din data de 30 iunie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 30 iunie 2015