increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 265 din 25.05.2018, Curtea de Apel Oradea a hotărât condamnarea inculpatului BACIU AURELIAN SIMEON, inspector vamal în cadrul Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Bihor, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu și obținerea unui folos necuvenit pentru altul.
Dispune încetarea procesului penal început împotriva inculpatului PILOIU ION, ca urmarea a decesului acestuia.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Baciu Aurelian Simeon va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 zile, în cadrul Primăriei Oradea sau în cadrul Bibliotecii Județene Bihor.
Obligă pe inculpatul Baciu Aurelian Simeon la plata către partea civilă, A.N.A.F. – Direcția Generală a Finanțelor Publice Cluj Napoca, a sumei de 1.352.356,96 lei reprezentând prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunii.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată față de inculpatul Piloiu Ion.
Obligă inculpatul Baciu Aurelian Simeon la plata sumei de 8.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea la data de 07 mai 2015, vezi comunicat nr. 1044/VIII/3 din data de 11 iunie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 iunie 2015