DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 724 din 11.05.2018, Curtea de Apel Suceava a hotărât condamnarea inculpatului B. D., la data faptei președinte al Cooperativei Agricole [...], orașul [...], jud. Botoșani, la o pedeapsă de un an și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 10 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă a părții civile, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură București față de persoana condamnată decedată Sîsîiac Gheorghe.
Obligă în solidar pe inculpatul B. D., persoana condamnată David Ionel și partea responsabilă civilmente Cooperativa Agricolă [...] să plătească părții civile, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură București, suma de 110.942,45 lei, cu titlul de daune pentru campania agricolă 2010, la care se adaugă dobânzile și penalitățile calculate începând cu data plății subvențiilor și până la plata efectivă a despăgubirilor.
Obligă în solidar pe persoana condamnată David Ionel și partea responsabilă civilmente Cooperativa Agricolă [...] să plătească părții civile, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură București, suma de 167.817,83 lei, cu titlul de daune pentru campania agricolă 2011 și suma de 169.797,71 lei, cu titlul de daune pentru campania agricolă 2013, sume la care se adaugă dobânzile și penalitățile calculate începând cu data plății subvențiilor și până la plata efectivă a despăgubirilor.
Dispune desființarea înscrisurilor cu conținut fals de la dosar, utilizate în campaniile agricole pentru anii 2010, 2011 și 2013.
Obligă pe fiecare dintre inculpații B. D. în solidar cu partea responsabilă Cooperativa Agricolă [...] și David Ionel la plata câte unei sume de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava la data de 02 martie 2015, vezi comunicat nr. 470/VIII/3 din data de 09 martie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 martie 2015