DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 467 din 03.05.2018, Curtea de Apel Pitești a hotărât condamnarea inculpatului DOBRIȘAN DORIN, director al sucursalei județene a unei unități bancare din Râmnicu Vâlcea, la data faptei, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Dispune achitarea inculpaților Cernea Alexandra Mădălina și Ciuteanu Petre, pentru săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală, cu referire la Decizia nr. 405/2016 a Curții Constituționale.
Constată că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.
Confiscă de la inculpatul Dobrișan Dorin imobilul în suprafață de 1.569,81 mp, situat în municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea și construcțiile aflate pe acesta.
Obligă inculpatul Dobrișan Dorin la plata sumei de 7.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești la data de 10 decembrie 2014, vezi comunicat nr. 6/VIII/3 din data de 06 ianuarie 2015.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 ianuarie 2015