DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 362 din 04.04.2018, Curtea de Apel Pitești a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BĂRBULESCU ION MARIUS, comisar general la Garda Națională de Mediu (2009, 2011, 2012), director al Direcției Generale de Control a Biodiversității, Biosecurității și Ariilor Protejate din cadrul Gărzii Naționale de Mediu (2010), la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată și luare de mită.
Condamnă pe inculpatul DEACONEASA GHEORGHE, administrator al unor societăți comerciale și fundații, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea în timpul executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență în formă continuată și dare de mită.
Stabilește pentru inculpatul MICLĂUȘ FLORIN o pedeapsă de 9 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

În cazul inculpatului Miclăuș Florin, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Miclăuș Florin va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 40 zile în cadrul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea.
Dispune confiscarea specială, în folosul statului de la inculpatul Bărbulescu Ion Marius, a sumei de 85.228 lei.
Dispune confiscarea muniției identificată cu ocazia percheziției domiciliare la inculpatul Deaconeasa Gheorghe.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Bărbulescu Ion Marius și Deaconeasa Gheorghe la plata câte unei sume de 25.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare față de stat și pe inculpatul Miclăuș Florin la plata sumei de 2.500 lei, cu același titlu.
Obligă apelanții inculpați Bărbulescu Ion Marius și Miclăuș Florin la suma de 1.000 de lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești la data de 14 mai 2015, vezi comunicat nr. 898/VIII/3 din data de 15 mai 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 15 mai 2015