DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 528/A din 04.04.2018, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului BANU CONSTANTIN-MARIUS, la data faptelor membru al Directoratului S.C. „CARE România” S.A. (societate de asigurări în cadrul Eximbank SA - bancă având capital majoritar de stat), la o pedeapsă de 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a fi membru al organelor de conducere/de reprezentare al unei societăți comerciale sau de a deține funcții de conducere/administrare, pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare și uz de fals, ambele în formă continuată.
Dispune disjungerea cauzei privind pe inculpatul FRÎNCU RADU și formarea unui nou dosar.
În cazul inculpatului Banu Constantin Marius, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Banu Constantin Marius va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 zile în cadrul A.D.P. Sector 3 sau în cadrul Primăriei Sector 3.
Dispune anularea înscrisurilor falsificate.
Obligă inculpatul Banu Constantin Marius la plata sumei de 15.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 28 iunie 2016, vezi comunicat nr. 920/VIII/3 din data de 30 iunie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 30 iunie 2016