DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 47 din 01.03.2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul VLAI ADRIAN, notar public la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, din care una în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul IERCAN IOAN, la data faptei președinte al Asociației Composesoratul Foștilor Urbarialiști Răpsig, jud. Arad, la o pedeapsă de 2 ani și 9 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
Condamnă pe inculpata IGNA FLOARE, la data faptelor secretar al Asociației Composesoratului Foștilor Coloniști din Ineu – Traian, jud. Arad, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
Condamnă pe inculpații PETRIȘOR NICOLAE TRAIAN și COCIUBA ORTENZIA, președinte respectiv administrator al Asociației Composesoratului Foștilor Coloniști din Ineu – Traian, jud. Arad la data faptei, la câte o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Vlai Adrian va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei mun. Arad sau Consiliului Local al Comunei Vladimirescu.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Iercan Ioan și Igna Floare vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile lucrătoare, în cadrul Consiliului Local al Comunei Bocsig sau Consiliului Local al Orașului Ineu.
Obligă, în solidar, pe inculpații Vlai Adrian, Igna Floare Traian și Cociuba Ortenzia, să plătească părții civile, Asociația Composesoratul Foștilor Coloniști din Ineu–Traian, echivalentul în lei a sumei de 212.138 euro, reprezentând diferență valoare terenuri înstrăinate.
Obligă pe inculpatul Iercan Ioan să plătească părții civile, Asociația Composesoratul Foștilor Urbarialiști Răpsig, suma de 1.253.677,09 lei reprezentând debite și sancțiuni multianuale recuperate de către A.P.I.A. de la partea civilă.
Obligă pe inculpații Vlai Adrian, Iercan Ioan, Igna Floare, Petrișor Nicolae Traian și Cociuba Ortenzia la plata sumei de 3.300 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 06 aprilie 2016, vezi comunicat nr. 500/VIII/3 din data de 11 aprilie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 aprilie 2016