DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 193/2018 din 29.03.2018, Curtea de Apel Tîrgu Mureș a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul KEPE ISTVAN la o pedeapsă de 5 ani si 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale, a dreptului de a fi director/ împuternicit/ asociat/ administrator/ beneficiar real al unor societăți comerciale sau împuternicit al acestora, în țară sau în străinătate, pentru săvârșirea infracțiunilor de: participație improprie la evaziune fiscală, participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani, toate în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul CENGHER ILIE, la data faptelor administrator al SC Iliudicris SRL, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a dreptului de a fi director/ împuternicit/ asociat/ administrator/ beneficiar real al unor societăți comerciale sau împuternicit al acestora, în țară sau în străinătate, pentru săvârșirea infracțiunilor de: participație improprie la evaziune fiscală, participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, toate în formă continuată.
Condamnă SC ILIUDICRIS SRL la pedeapsa amenzii de 450.000 lei pentru săvârșirea infracțiunilor de: evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, toate în formă continuată.

Admite acțiunea civilă formulată de partea civilă A.N.A.F și, în consecință, obligă, în solidar, inculpații Kepe Istvan, Cengher Ilie și S.C. Iliudicris S.R.L. Odorheiu Secuiesc, să plătească părții civile suma de 13.847.086, 87 lei, la care se adaugă dobânzile și penalități de întârziere aferente, calculate pentru fiecare zi de întârziere, de la data săvârșirii faptei și până la data plății efective, reprezentând sumă datorată cu titlu de despăgubiri civile.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Kepe Istvan, Cengher Ilie și S.C. Iliudicris S.R.L. Odorheiu Secuiesc, la plata a câte unei sume de 10.507 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală și judecată.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 26 iulie 2016, vezi comunicat 1060/VIII/3 din 26 iulie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 26 iulie 2016