DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 314/2018 din 14.03.2018, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpații CUC VIOREL și CUC LUIGI – VIOREL, la data faptelor administratori ai S.C. Agroar Market S.R.L., la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în forma continuată.

Condamnă pe inculpatul BÎCĂ VIOREL, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și agravată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul BOROȘ IANCU, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.

Condamnă pe inculpata VERNICU RODICA - MARIA la o pedeapsă de 5 ani si 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.

Admite acțiunea civilă exercitată de partea civilă Statul Român prin Agenția Națională de Administrare Fiscală și obligă în solidar inculpații Cuc Viorel, Cuc Luigi Viorel și partea responsabilă civilmente SC Agroar Market SRL prin lichidator judiciar A. G. IPURL Arad, să plătească părții civile prejudiciul în sumă de 9.979.108 lei (reprezentând deducere ilegală de TVA în cuantum de 5.417.229 lei și sustragere de la plata impozitului pe profit în cuantum de 4.561.879 lei) cu accesoriile fiscale aferente, până la plata efectivă a prejudiciului, din care:
- pentru suma de 4.943.669 lei (compusă din deducere ilegală de TVA în cuantum de 2.633.236 lei și sustragere de la plata impozitului pe profit în cuantum de 2.217.464 lei), cu accesoriile fiscale aferente, obligă în solidar inculpații Cuc Viorel, Cuc Luigi Viorel și partea responsabilă civilmente SC Agroar Market SRL prin lichidator judiciar A. G.IPURL Arad, în solidar cu inculpatul Bîcă Viorel;
- pentru suma de 417.368 lei (compusă din deducere ilegală de TVA în cuantum de 223.541 lei și sustragere de la plata impozitului pe profit în cuantum de 188.245 lei), cu accesoriile fiscale aferente, obligă în solidar inculpații Cuc Viorel, Cuc Luigi Viorel și partea responsabilă civilmente SC Agroar Market SRL prin lichidator judiciar A. G. IPURL Arad, în solidar cu inculpatul Dobre Vasile;
- pentru suma de 1.085.136 lei (compusă din deducere ilegală de TVA în cuantum de 589.074 lei și sustragere de la plata impozitului pe profit în cuantum de 496.062 lei), cu accesoriile fiscale aferente, obligă în solidar inculpații Cuc Viorel, Cuc Luigi Viorel și partea responsabilă civilmente SC Agroar Market SRL prin lichidator judiciar A. G. IPURL Arad, în solidar cu inculpata Vernicu Rodica Maria;
- pentru suma de 174.162 lei (compusă din deducere ilegală de TVA în cuantum de 94.545 lei și sustragere de la plata impozitului pe profit în cuantum de 76.617 lei), cu accesoriile fiscale aferente, obligă în solidar inculpații Cuc Viorel, Cuc Luigi Viorel și partea responsabilă civilmente SC Agroar Market SRL prin lichidator judiciar Activ Grup IPURL Arad, în solidar cu inculpatul Boroș Iancu.
Obligă pe inculpații Cuc Viorel, Cuc Luigi Viorel, Bîcă Viorel, Boroș Iancu, Dobre Vasile și Vernicu Rodica, iar pe inculpații Cuc Viorel și Cuc Luigi Viorel în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Agroar Market SRL Arad, prin lichidator judiciar A. G. IPURL Arad, să plătească statului suma de câte 5.500 lei fiecare, cheltuieli judiciare.
Obligă inculpații Cuc Viorel și Cuc Luigi Viorel la câte 200 lei fiecare cheltuieli judiciare avansate de stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 07 noiembrie 2014, vezi comunicat 1760/VIII/3 din 09 decembrie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 decembrie 2014