DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
`

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 40 din 20.02.2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata TERCEANU GEANINA (fostă Teodorovici Geanina), judecător în cadrul Tribunalului București la data faptei, la o pedeapsă de 7 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a alege, de a ocupa funcția de judecător și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Condamnă pe inculpatul BECALI IOAN, impresar sportiv, la data faptei, la o pedeapsă de 7 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a alege, de a deține calitatea de agent licențiat sau de reprezentant al unui club de fotbal și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Condamnă pe inculpatul BECALI VICTOR, impresar sportiv, la data faptei, la o pedeapsă de 5 ani și 8 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a alege, de a deține calitatea de agent licențiat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
În cazul celor trei inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Dispune achitarea inculpatului BORCEA CRISTIAN, președinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo”, la data faptei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, întrucât fapta săvârșită de acesta nu există.
Dispune achitarea inculpaților IORGOVAN GEORGE-ANTONIE și PETRE DANIEL COSTEL, avocați la data faptei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă, întrucât faptele săvârșite de aceștia nu sunt prevăzute de legea penală.
Dispune confiscarea specială de la inculpata Terceanu (fostă Teodorovici) Geanina, a sumei de 185.000 euro.
Obligă inculpații la plata cheltuielilor judiciare către stat, după cum urmează: inculpata Terceanu (fostă Teodorovici) Geanina suma de 4.500 lei, iar inculpații Becali Ioan și Becali Victor suma de 2.700 lei fiecare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 04 februarie 2016, vezi comunicat nr. 102/VIII/3 din data de 05 februarie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 februarie 2016