Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
`

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 166 din 27.02.2018, Curtea de Apel Alba a hotărât condamnarea inculpatei BERGHEZAN MONICA, la data faptelor subcomisar în cadrul I.P.J. Sibiu - Poliția Municipiului Sibiu, Biroul Rutier, la o pedeapsă de 2 ani, 11 luni și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a îndeplini funcția de ofițer de poliție judiciară, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu (2 infracțiuni), fals material în înscrisuri oficiale și participație improprie la uz de fals, toate patru în formă continuată.
În cazul acestei inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 zile în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu sau în cadrul Spitalului de psihiatrie Dr. Gheorghe Preda Sibiu.
Admite acțiunea civilă formulată de partea civilă J.L. și, în consecință, obligă inculpata la plata, către partea civilă, a sumei de 2.000 lei cu titlu de despăgubiri. Ia act de tranzacția intervenită între inculpată și partea civilă G.C.C.
Dispune confiscarea de la inculpata Berghezan Monica, a sumei de 2.200 lei.
Dispune desființarea totală a înscrisurilor falsificate.
Obligă inculpata Berghezan Monica la plata sumei de 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia la data de 08 decembrie 2016, vezi comunicat nr. 1494/VIII/3 din data de 14 decembrie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 decembrie 2016