DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 153 din 01.02.2018, Curtea de Apel Cluj a hotărât condamnarea inculpatului BĂEAȘ TUDOR, administrator al unei societăți comerciale la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 7 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de administrator în cadrul unei persoane juridice, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală (2 fapte din care una în formă continuată) și spălare a banilor în formă continuată.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Dispune obligarea inculpatului Băeaș Tudor, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. COR Expo S.R.L Constanța, către partea civilă Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați, Administrația Județeană a finanțelor Publice Constanța la plata sumei de 3.867.293 lei, reprezentând despăgubiri civile – daune materiale precum și la plata accesoriilor (majorări și penalități de întârziere calculate potrivit legii fiscale) până la achitarea integrală a debitului.
Dispune comunicarea, la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, a unei copii de pe dispozitivul hotărârii, Oficiului Național al Registrului Comerțului.
Dispune obligarea inculpatului, în solidar cu partea responsabilă civilmente, la plata sumei de 1.800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 03 octombrie 2016, vezi comunicat nr. 1264/VIII/3 din data de 10 octombrie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 octombrie 2016