DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 32 din 30.01.2018, Curtea de Apel Brașov a hotărât condamnarea inculpatului LAȚA VASILE, primar al municipiului Săcele la data faptelor, la o pedeapsă de 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 8 luni, pentru săvârșirea a două infracțiuni de instigare la abuz în serviciu, din care una în formă continuată.
Dispune achitarea inculpaților Nistor Radu Florea, Leț Valentin, Ispas Radu – Petru, Ciurea Daniel, Cioca Ovidiu Ciprian, Mircioiu Sebastian-Adelin, Șerban Victor și Pricope Laurențiu, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor.
Aplică inculpaților Ciurea Daniel, Cioca Ovidiu Ciprian, Pricope Laurențiu, Mircioiu Sebastian-Adelin și Șerban Victor câte o amendă administrativă de 1.000 lei.
Obligă pe inculpații Lața Vasile, Ciurea Daniel, Cioca Ovidiu Ciprian, Pricope Laurențiu, Mircioiu Sebastian-Adelin și Șerban Victor la plata câte unei sume de 700 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Obligă pe inculpatul Ciurea Daniel la plata sumei de 100 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov la data de 29 iunie 2015, vezi comunicat nr. 1216/VIII/3 din data de 06 iulie 2015.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 iulie 2015