DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 44 din 23.01.2018, Curtea de Apel Alba a hotărât condamnarea inculpatului UNGUREAN AUREL CRISTIAN la o pedeapsă de un an, 6 luni și 20 zile închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată și fals material în înscrisuri oficiale (2 infracțiuni).
În cazul inculpatului, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Obligă inculpatul să plătească părții civile, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură – Centrul Județean Alba suma de 522,94 lei, reprezentând accesorii aferente debitului principal în cuantum de 43.977,04 lei, care a fost achitat de inculpat.
Obligă inculpatul să plătească părții civile, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură – Centrul Județean Alba suma totală de 42.140 lei, reprezentând plăți acordate în campania 2010 și 2011, sumă ce va fi actualizată cu dobânda.
Desființează în întregime adeverințele falsificate de inculpat.
Prezenta hotărâre, rămasă definitivă, se comunică Oficiului Național al Registrului Comerțului și Administrației Județene a Finanțelor Publice Alba pentru a se face cuvenitele mențiuni în registrul comerțului și, respectiv, în cazierul fiscal al inculpatului.
Obligă inculpatul la plata sumei de 630 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia la data de 20 decembrie 2016, vezi comunicat nr. 20/VIII/3 din data de 11 ianuarie 2017.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 ianuarie 2017