DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 81 din 19.01.2018, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul AVRAM FLORIN, la data faptelor comisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea - Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand, județul Arad, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență, ambele în formă continuată.
Condamnă pe inculpații POENARU COSTEL și PALADIE BOGDAN-LAZĂR, la data faptelor agenți de poliție în cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul MĂRGINEAN OVIDIU, la data faptei agent de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, la o pedeapsă de un an și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Dispune disjungerea cauzei și formarea unui nou dosar cu privire la inculpații SELAGEA CIPRIAN - CĂLIN, ANCUȚA CĂTĂLIN - CORNELIU, DUDAȘ MARCEL, PĂCURAR SORIN - ROMULUS, TODORAN MARCEL - GRIGORE, ARDELEAN TEODOR, BODÂRLĂU CĂLIN - LIVIU, GUDIU GABRIEL, CICORTAȘ CLAUDIU - ALEXANDRU, GALBEN GHEORGHE – DANIEL, NEDELCU ȘTEFAN – EUGEN, PRISTOLEANU ION-MARINEL, TEODOR NICOLAE-GABRIEL și CHIRA EMIL-NICU, pentru săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina lor.
În cazul celor patru inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Avram Florin, Poenaru Costel, Mărginean Ovidiu și Paladie Bogdan-Lazăr, vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, primii trei în cadrul Consiliului local al municipiului Arad sau Consiliului local Vladimirescu, jud. Arad, iar ultimul în cadrul Consiliului local al municipiului Arad sau Consiliului orășenesc Nădlac, jud. Arad.
Dispune confiscarea de la inculpatul Poenaru Costel a sumei de 100 euro, iar de la inculpatul Mărginean Ovidiu a sumei de 20 euro.
Constată restituite de către inculpatul Avram Florin către Direcția Națională Anticorupție a următoarelor sume de bani după cum urmează: suma de 8.199,24 lei precum și sumele de 150 de euro; 500 de euro; 1.000 de euro și 560 de euro.
Obligă pe inculpatul Avram Florin la plata sumei de 8.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, iar pe ceilalți trei inculpați să plătească statului câte 2.200 lei, fiecare, cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara la data de 03 martie 2017, vezi comunicat nr. 214/VIII/3 din data de 07 martie 2017.


Actualizare (30.06.2022):

Prin decizia penală nr. 562 din 26.05.2022, Curtea de Apel Timișoara a dispus achitarea inculpaților Selagea Ciprian - Călin, Ancuța Cătălin - Corneliu, Dudaș Marcel, Păcurar Sorin - Romulus, Todoran Marcel - Grigore, Ardelean Teodor, Bodârlău Călin - Liviu, Gudiu Gabriel, Cicortaș Claudiu - Alexandru, Galben Gheorghe – Daniel, Nedelcu Ștefan – Eugen, Pristoleanu Ion-Marinel, Teodor Nicolae-Gabriel și Chira Emil-Nicu, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 martie 2017