DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 435 din 15.12.2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpatului KISS GABRIEL VALENTIN, la data faptei executor judecătoresc, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Municipiului Satu-Mare sau a Serviciului Public de Asistență Socială Satu-Mare.
Obligă pe inculpatul Kiss Gabriel Valentin, în solidar cu partea responsabilă civilmente Biroul Executorului Judecătoresc Kiss Gabriel Valentin, să plătească părții civile, statul român reprezentat prin Ministerul Finanțelor Publice, suma de 1.603.548,59 lei, reprezentând despăgubiri materiale, actualizată cu rata inflației, la care se adaugă dobânzi penalizatoare de la data de 16.12.2011 până la data achitării integrale a debitului.
Obligă pe inculpatul Kiss Gabriel Valentin și partea responsabilă civilmente, Biroul Executorului Judecătoresc Kiss Gabriel Valentin, să plătească fiecărei părți civile suma de câte 1.000 lei, reprezentând cheltuieli de judecată parțiale.
Obligă pe inculpatul Kiss Gabriel Valentin în solidar cu partea responsabilă civilmente, Biroul Executorului Judecătoresc Kiss Gabriel Valentin, să plătească părților civile suma de câte 10.000 euro reprezentând daune morale.
Obligă inculpatul la plata sumei de 10.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă apelantul parte responsabilă civilmente Birou Executor Judecătoresc Kiss Gabriel Valentin la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea la data de 20 iulie 2015, vezi comunicat nr. 1312/VIII/3 din data de 23 iulie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 23 iulie 2015