DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1747/A din 07.12.2017, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatei CARP GETA, la data faptelor șef Serviciu Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 5 București, la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și înșelăciune, ambele în formă continuată.
În cazul inculpatei, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Dispune încetarea procesului penal față de inculpata Carp Geta sub aspectul săvârșirii a șapte infracțiuni de înșelăciune luând act de încheierea de acorduri de mediere între inculpată și părțile vătămate. Lasă nesoluționată acțiunea civilă promovată de cele 7 părți civile, ca urmare a încheierii acordurilor de mediere.
Dispune luarea măsurii de siguranță a confiscării speciale față de inculpata Carp Geta cu privire la sumele de 27.000 de euro și 8.000 lei, sume ce au făcut obiectul infracțiunii de trafic de influență.
Dispune obligarea inculpatei la plata sumei de 7.725 euro pentru fiecare din cele două părți civile, cu titlu de despăgubiri materiale.
Obligă inculpata Carp Geta la plata sumei de 15.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 05 decembrie 2016, vezi comunicat nr. 18/VIII/3 din data de 10 ianuarie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 ianuarie 2017