DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 973 din 08.11.2017, Curtea de Apel Alba a hotărât condamnarea inculpatului MIHAI CRISTIAN, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.
Obligă pe inculpat la plata către partea civilă, Statul Român – prin Agenția Națională de Administrare Fiscală, a sumei de 6.836.070 lei, la care se adaugă penalități și majorări de întârziere până la data plății efective.
Obligă pe inculpat la plata sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Dispune comunicarea copiei prezentei hotărâri, la rămânerea definitivă, către Oficiul Registrului Comerțului.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia la data de 04 mai 2016, vezi comunicat nr. 628/VIII/3 din data de 10 mai 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 mai 2016