DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 495/2017 din 03.11.2017, Curtea de Apel Tîrgu Mureș a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul STAVARACHE ROMEO, la data faptei primar al municipiului Bacău, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Condamnă pe inculpatul GOIAN LIVIU la o pedeapsă 3 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
Față de inculpații Cenușă Liviu Vasile, Apostol Constantin și Cășuneanu Costel instanța de judecată a dispus achitarea.
Dispune confiscarea de la inculpații Stavarache Romeo și Goian Liviu, în cotă egală de 50% a sumei de 307.187 lei, sumă primită de la denunțătorul R. C., cu titlu de mită, respectiv câte 153.593,5 lei, de la fiecare dintre cei doi inculpați menționați.
Obligă pe inculpații Stavarache Romeo și Goian Liviu, să achite fiecare statului, cu titlu de cheltuieli judiciare ocazionate de soluționarea cauzei la prim grad jurisdicțional, suma de câte 2.000 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 23 iulie 2014, vezi comunicat 1110/VIII/3 din 25 iulie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 iulie 2014