DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
13 decembrie 2017
Nr. 1172/VIII/3

DREPT LA REPLICĂ


Către, COTIDIANUL


În atenția, redactor șef Simona Popescu



La data de 13.12.2017, ora 8.00, publicația dvs. a publicat un articol intitulat „În grupul Kovesi se discută despre asasinate politice”.
https://www.cotidianul.ro/grupul-kovesi-se-discuta-despre-asasinate-politice/
Cu referire la acest articol, Biroul de Informare și relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Atât prin titlu, cât și prin conținut, știrea are un caracter profund denigrator și manipulator, de natură a afecta grav imaginea procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție. Se încearcă inducerea ideii că doamna Laura Codruța Kövesi ar susține, cel puțin în mod tacit, anumite forțe clandestine care s-ar plasa în afara legii.
În text se fac următoarele afirmații „Trupe paramilitare se organizează pe pagina de Facebook cu denumirea Laura Codruța Kövesi, nimeni alta decât șefa DNA”, iar articolul insistă că „șefa DNA nici nu confirmă, nici nu infirmă legătura sa cu această pagină de Facebook”.
Vă aducem la cunoștință că respectiva pagină de facebook nu are nicio legătură cu procurorul șef al DNA care, de altfel, nu deține niciun fel pagină sau cont de utilizator pe rețele de socializare.
Înainte de publicarea știrii, nici un reprezentant al publicației dvs. nu i-a solicitat un punct de vedere doamnei Laura Codruța Kövesi ori Biroului de Informare și Relații Publice al DNA, ceea ce denotă fie lipsă de profesionalism, fie rea credință.
La o minimă documentare din surse deschise se poate constata că, în repetate rânduri, atât instituția, cât și persoanele din conducerea DNA au făcut cunoscut publicului că nu folosesc rețele de socializare.
http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=5386
http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=8434
În virtutea corectei informări a cititorilor dumneavoastră, vă rugăm să transmiteți acest drept la replică, în termenul și în condițiile prevăzute de normele în vigoare.
În cazul în care nu veți publica dreptul la replică ne rezervăm dreptul de a vă acționa pe cale civilă în instanță, conform art. 252 și următoarele din Codul Civil.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE