DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 07 noiembrie 2017
Nr. 1040/VIII/3

COMUNICAT


În completarea comunicatelor nr. 1034/VIII/3 din 6 noiembrie 2017 și nr. 868/VIII/3 din 1 septembrie 2017, privind dosarul referitor la decontarea nelegală, de către Casa de Asigurări a municipiului București, a unor servicii medicale de asistență la domiciliu, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, în conformitate cu art. 20 din Legea 78/2000, au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor asupra unor bunuri mobile și imobile deținute de următorii inculpați, persoane fizice și juridice (firme):

1.Inculpați care la data faptelor dețineau funcții de conducere în cadrul C.A.S.M.B:
MUNTEANU OVIDIU - managerul Direcției Relații Contractuale și, respectiv, din 13 iulie 2017, președintele C.A.S.M.B,
GEAMBAȘU ION-RĂZVAN - director executiv al Casei de Asigurări de Sănătate a municipiului București (C.A.S.M.B.) și manager al Direcției Medic șef a C.A.S.M.B,
BARA LUCIAN-VASILE - președintele C.A.S.M.B. până la 13 iulie 2017
MOCANU GABRIELA-RODICA, PETRESCU MINA-ELENA, funcționare în cadrul C.A.S.M.B,

2.Reprezentanți ai firmelor medicale:
CIOCÂLTEU VIOLETA-LOREDANA, BĂRBĂLĂU FLORINA-JENI, RUDEANU BUJOR, ROSMENTENIUC ADRIANA, MISCHIE RĂZVAN-MIHAI, COSTICĂ MARIA, MANTA CRISTINA,

3.Persoane juridice care au obținut foloase necuvenite în dauna C.A.S.M.B.:
S.C. Home Med Expert S.R.L, S.C. Lara Med Serv S.R.L, S.C. Frontida S.R.L., S.C. Home Medical Concept S.R.L., S.C. Micon Life S.R.L, S.C. Salvitae S.R.L., S.C. Claritas Servicii Medicale S.R.L, S.C. P.U.S.A. – MEDICAL CARE S.R.L., S.C. Beta Medical Service S.R.L., S.C. Home Medical Assistance S.R.L

Aceste măsuri asigurătorii au fost dispuse de procurorii anticorupție prin raportare la infracțiunile reținute de procurori în sarcina inculpaților menționați, în vederea recuperării prejudiciului.

Inculpaților li s-a adus la cunoștință conținutul ordonanței privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispozițiile CPP.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.




BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE