DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentințele penale nr. 72 și nr 73 din 05.07.2017, definitive prin neapelare, Tribunalul Neamț admite acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău cu inculpații ILICI NICOLAE DRAGOȘ ALIN, respectiv POPESCU ANDREI, îi condamnă la pedeapsa de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul ILICI NICOLAE DRAGOȘ ALIN va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Fundației Pro Psiche Iași, jud. Iași, sau în cadrul Consiliului Local Iași - Direcția de Asistență Comunitară, jud. Iași, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu pot presta această muncă.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul POPESCU ANDREI va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Consiliului Local al com. Bălțătești, jud. Neamț sau al Consiliului Local al com. Crăcăoani, jud. Neamț, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu pot presta această muncă.

Obligă pe inculpați la plata sumei de 100 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Bacău la datele de 14, respectiv 21 aprilie 2017, prin disjungerea cauzei mediatizate prin comunicat nr. 6/VIII/3 din data de 03 ianuarie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 ianuarie 2017