DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 981/A din 05.07.2017, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul CĂPĂȚÎNĂ DĂNUȚ, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, la data faptelor, la o pedeapsă de 6 ani și 8 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere, gestionare sau administrare într-o entitate economică privată sau de interes public și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea a 5 infracțiuni de luare de mită dintre care 3 în formă continuată și spălarea banilor în formă continuată.
2. Condamnă pe inculpatul IVAN CONSTANTIN VIRGIL, director general al unei societăți comerciale la data faptei, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere, gestionare sau administrare într-o entitate economică privată sau de interes public și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată.
3. Condamnă pe inculpata S.C. PICUS CONSULTING S.R.L. la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 450.000 lei (reprezentând 150 zile amendă a câte 3.000 lei fiecare) pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată.
4. Condamnă pe inculpata S.C. PERFORMANCE PROFILE S.R.L. la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 450.000 lei (reprezentând 150 zile amendă a câte 3.000 lei fiecare) pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.
Aplică celor două inculpate S.C. PICUS CONSULTING S.R.L. și S.C. PERFORMANCE PROFILE S.R.L., pedeapsa complementară a publicării hotărârii de condamnare prin intermediul postului de televiziune local TV Neptun - Constanța și prin intermediul unui post național de televiziune, în număr de câte cinci apariții în cazul fiecăruia din cele două posturi, cu o frecvență de cel mult o apariție pe săptămână, publicarea constând în citirea și afișarea simultan pe o durată de minimum cinci minute a extrasului din hotărârea de condamnare privitor la inculpate conținând descrierea faptelor pentru care s-a dispus condamnarea, astfel cum au fost reținute în considerentele hotărârii de condamnare, încadrarea juridică și pedepsele aplicate.
În cazul inculpaților Căpățînă Dănuț, Ivan Constantin Virgil, S.C. Picus Consulting S.R.L. și S.C. Performance Profile S.R.L., instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Ivan Constantin Virgil va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare sau în cadrul Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă București, astfel cum se va decide de către consilierul de probațiune.
Dispune luarea măsurii de siguranță a confiscării speciale față de inculpatul Căpățînă Dănuț, cu privire la sumele de: 187.858,59 Euro, 27.900 USD și 4.768.698,78 lei.
Dispune confiscarea specială a bunului imobil situat în comuna Borcea, județul Călărași aparținând numitei C.L.S.
Dispune confiscarea specială a bunurilor imobile aparținând inculpatelor S.C. Picus Consulting S.R.L. și S.C. Performance Profile S.R.L., respectiv trei apartamente situate în mun. Constanța, jud. Constanța.

Obligă inculpatul Căpățînă Dănuț la plata sumei de 10.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă inculpatul Ivan Constantin Virgil la plata sumei de 5.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă inculpata S.C. PICUS CONSULTING S.R.L. la plata sumei de 3.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 30 august 2016, vezi comunicatul nr. 1144/VIII/3 din 31 august 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 31 august 2016