DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 408 din 21.06.2017, Curtea de Apel Oradea a hotărât următoarele:
1.Condamnă pe inculpații GALAMBOS LASZLO și BALCZER FERENC, la câte o pedeapsă de 10 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a exercita o profesie de natura acelea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.
2.Condamnă pe inculpata S.C. ROBITUM S.R.L., la pedeapsa principală a amenzii penale în cuantum de 500.000 lei și pedeapsa complementară constând în dizolvarea societății, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

Obligă inculpații Galambos Laszlo, Balczer Ferenc și SC Robitum SRL în solidar, la plata către partea civilă, ANAF - Direcția Generală a Finanțelor Publice București, a sumei de 30.912.478 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat, sumă la care se vor calcula și obligațiile fiscale accesorii, de la data când obligația a devenit scadentă și până la data executării integrale a plății, cu titlu de despăgubiri civile.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea la data de 15 aprilie 2015, vezi comunicat 844/VIII/3 din 06 mai 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 mai 2015