DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 216 din 14.06.2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpatelor BĂDESCU LILIANA și PICIARCĂ DUMITRIȚA, judecători la Curtea de Apel București, la data faptelor, la câte o pedeapsă de 4 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave și favorizarea făptuitorului.
Dispune disjungerea cauzei, atât pe latură penală cât și pe latură civilă, în ceea ce o privește pe inculpata CÎRSTOIU VERONICA.
Obligă în solidar inculpatele Piciarcă Dumitrița și Bădescu Liliana la plata dobânzilor legale aferente sumei de 18.838.804,50 lei calculate de la data de 22 februarie 2012 (data pronunțării deciziei nr. 381/2012) până la data de 25 octombrie 2016 (data anulării deciziei nr. 381/2012) către partea civilă S.C. Banca Internațională a Religiilor S.A. prin lichidator judiciar.
Obligă inculpatele Piciarcă Dumitrița și Bădescu Liliana la plata către stat a sumei de câte 4.500 lei reprezentând cheltuieli judiciare.
Obligă inculpata Cîrstoiu Veronica la plata sumei de 1.000 lei cheltuieli de judecată ocazionate de prezentul dosar în faza de apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 15 aprilie 2014, vezi comunicat 464/VIII/3 din 17 aprilie 2017.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 17 aprilie 2014