DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 14 iulie 2017
Nr. 720/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată,
în stare de arest preventiv, a inculpatului TOMOIAGĂ GHEORGHE, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită,

și în stare de libertate, a inculpatului ANDREICA GRIGORE cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul lunii iunie 2017, inculpatul Tomoiagă Gheorghe a oferit, prin intermediul inculpatului Andreica Grigore, unui procuror, suma de 20.000 euro, pentru ca acesta din urmă să îndeplinească atribuțiile de serviciu specifice funcției contrar prevederilor legale, în scopul favorizării unei persoane (fratele primului) cercetată pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul silvic.
În același context, la data de 26 iunie 2017, inculpatul Tomoiagă Gheorghe a remis efectiv magistratului suma de 3.000 de euro, oferind suplimentar suma de aproximativ 2.000-3.000 de euro precum și remiterea de material lemnos pentru construcția unei case.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 09 octombrie 2018