DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 711 din 06.06.2017, Curtea de Apel Timișoara a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul colonel (r) AVRAM GHEORGHE, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Gl. de bg. Ioniță Borșan” Satu Mare la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
Condamnă pe inculpatul colonel LEUCUȚA PETRU-RADU, adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Gl. de bg. Ioniță Borșan” Satu Mare la data faptei, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
Condamnă pe inculpatul plutonier adjutant șef (r) POPTEAN LIVIU-VIRGIL, subofițer administrativ – administrator Cazarma Tășnad din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Gl. de bg. Ioniță Borșan” Satu Mare la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, instigare la săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

În cazul inculpatului Leucuța Petru-Radu, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Obligă, în solidar, pe inculpații Avram Gheorghe, Leucuța Petru Radu și Poptean Liviu Virgil la plata către partea civilă, Inspectoratul Județean de Jandarmi „Gl.bg. Ioniță Borșan” Satu Mare, a sumei de 21.383,02 lei , cu titlu de despăgubiri civile.
Constată că inculpatul Leucuța Petru Radu a achitat integral prejudiciul cauzat.
Dispune anularea înscrisurilor false.
Obligă inculpații la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat după cum urmează: Avram Gheorghe la plata sumei de 8.000 lei, Leucuța Petru Radu la plata sumei de 6.000 lei și Poptean Liviu Virgil la plata sumei de 8.000 lei.
Obligă pe inculpatul apelant Avram Gheorghe să plătească statului 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari la data de 07 iulie 2014, vezi comunicat 1148/VIII/3 din 31 iulie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 31 iulie 2014